Comuna Mihail Kogălniceanu, Constanța

Comuna Mihail Kogălniceanu, Constanța

Mihail Kogălniceanu, fost Karamurat, este o comună în județul Constanța, Dobrogea, România, formată din satele Mihail Kogălniceanu (reședința), Palazu Mic și Piatra. Se află NW la distanța de 25 kilometri de orașul Constanța. În perioada 2008 – 2012, primarul comunei a fost Valer Iosif Mureșan.

Sulina – oraș și un port liber în județul Tulcea

Sulina (în greacă Σουλινάς-Soulinás) este un oraș în județul Tulcea, Dobrogea, România. Are o populație de 3.663 de locuitori. Sulina nu este legată direct de rețeaua de drumuri din România și poate fi atinsă numai pe calea apei, fie pe Dunăre, fie pe Marea Neagră.

Comuna Somova, Tulcea

Somova este o comună în județul Tulcea, Dobrogea, România, formată din satele Mineri, Parcheș și Somova (reședința).

Isaccea – oraș în județul Tulcea, Dobrogea, România

Isaccea (turcă İshakçı) este un oraş în judeţul Tulcea, Dobrogea, România, format din localităţile componente Isaccea (reşedinţa), Revărsarea şi Tichileşti. Conform recensământului din 2011, populaţia localităţii era de 5.026 persoane.

Comuna Grindu, Tulcea

Grindu este o comună în județul Tulcea, Dobrogea, România, formată numai din satul de reședință cu același nume.

Baia – sat din județul Suceava, Moldova, România

Baia este o comună în județul Suceava, Moldova, România, formată din satele Baia (reședința) și Bogata. Localitatea, atestată din evul mediu sub numele de Civitas Moldaviae, a fost unul din cele mai vechi orașe din Moldova, probabil cea mai veche reședință domnească a țării. Orașul apare atestat în maghiară ca Moldvabánya, iar în germană Stadt Molde.

Babadag – oraș în județul Tulcea, Dobrogea, România

În centrul orașului se găsește Geamia Gazi-Ali-Pasa și cișmeaua Kalaigi. Pe strada Măcin se află mausoleul lui Sari Saltuk Dede. Un alt obiectiv turistic este Muzeul de Artă Orientală, găzduit de clădirea „Panaghia”, din secolul XIX, în stil oriental. La 5 km spre Tulcea, ruinele unei fortărețe romane din secolele IV-V dHr.