România – țara unde realitatea întrece orice vis

Bucegi Romania
Bucegi Romania

Cu siguranță, cele mai potrivite cuvinte pentru descrierea acestei României ar fi: autentică, naturală și cu un bogat patrimoniu cultural. Ele redau cel mai bine esența ei, o țară dinamică bogată în istorie, artă și frumusețe scenică.

Situată în partea de sud-est a Europei Centrale și având granițe cu Ungaria la nord-vest, Serbia la sud-vest, Bulgaria la sud, Marea Neagră la sud-est, Ucraina la est și la nord-est cu Republica Moldova, România este țara ce își merită aprecierile de laudă. Peisajul românesc se întinde pe o treime din munți și o treime din păduri, restul fiind completat de dealuri și câmpii. Clima este temperată și marcată de cele patru anotimpuri. România se bucură de o bogăție considerabilă de resurse naturale: teren fertil pentru agricultură; pășuni pentru animale; rezervele de petrol și metale, întâlnite în Munții Apuseni; numeroase râuri care servesc drept sursă pentru hidroelectricitate; cât și coasta Mării Negre, locul porturilor și stațiunilor balneare. Acestea, cât și altele, sunt prezentate în video-urile de mai jos.

Video de A. Dumitrescu

Descarcati video cu SaveFrom.Net downloader

Este o video prezentare a țării în toată splendoarea ei. Urmărind cu atenție, vom vedea că sunt prezentate aproape toate județele din România. De la sudul îndepărtat al Muntenie și București, capitala României, spre nord înspre Maramureș și Bucovina. Apoi imaginile ne transpun înspre est, spre Marea Neagră și Munții Macin la vest, în Munții Apuseni și înspre Dunăre la sud-vest. Acest video descrie într-un mod ingenios de amestec de imagini și efecte specifice, varietatea României, începând cu peisajul excepțional al Bucovinei, Munții Carpați sau peisajul lunii în Munții Macin, până la arhitectura orașelor, diversitatea culturală și monumentele istorice cum ar fi Sarmizegetusa, Castelul Corvinilor, Castelul Bran sau Castelul Peles.

Discover Romania with Peter Hurley

Peter Hurley, un irlandez ce locuiește în România de la vârsta de 26 ani decide să pornească într-o aventură de descoperire a ceea ce este realitatea României, țara care l-a primit cu brațele deschise. Peter pornește de la ideea că poporul român, prin manierele și cultura lui autentică, îl va ajuta în această călătorie frumoasa. Toate descoperirile și locurile vizitate de dl Hurley nu ar fi fost posibile fără ajutorul oamenilor ce i-a întâlnit în calea sa. Un documentar excepțional despre Romania si oamenii ei, despre autenticitate și ospitalitate, despre frumoasa realitate ce întrece orice vis!